Wout van Aert wil eerst en vooral genieten van tweede Belgische titel

Wout van Aert wil eerst en vooral genieten van tweede Belgische titel

Wout van Aert (Crelan-Charles) demonstreerde in Oostende en pakte er zijn tweede Belgische titel op rij. “Ik had zelf niet verwacht dat ik op die manier zou winnen”, stelde hij na afloop, “ik heb er echt van genoten, op zo’n manier de driekleur pakken doet deugd.” “Iedereen stelt me nu al vragen over het WK”, zei hij op de persconferentie voor de winnaar na afloop van het BK, “maar op de eerste plaats wil ik nu toch een beetje genieten van deze driekleur. Te beginnen vanavond met het feest in de parochiezaal en morgen in Otegem. Daarna verleg ik de focus naar het WK. Dinsdag vertrek ik op stage naar Spanje en begint de laatste voorbereiding op dat kampioenschap. Ik ben al heel blij met deze titel. Mijn seizoen was tot nu toe al geslaagd, graag wilde ik nog een titel. Nu heb ik die driekleur, uiteraard ga ik nog voluit voor het WK, maar dit pakken ze me alvast niet meer af.”

Van Aert maakte een sluipschuttergebaar aan de finish, wat meteen voor reacties zorgde op sociale media. “Ik had tijd om na te denken onderweg over mijn zegegebaar”, zei hij, “en dat is het geworden. Het verwijst naar de naam van mijn nieuwe ploeg, Sniper Cycling Team (Crelan-Charles, red), meer moet je daar niet achter zoeken. Ik ben heel blij dat ik hen deze overwinning al kan schenken. Het is plezant om op zo’n manier naar de driekleur te rijden: een lange solo, dat zijn de mooiste overwinningen die je als crosser kan behalen. Ik had zelf niet verwacht dat ik al zo snel alleen op kop zou zitten, na een halve ronde al. Ik hoorde de speaker zeggen dat ik enkele seconden had, maar ik durfde het niet te geloven. Toen ik dan op weer op de Hippodroom kwam, zag ik de anderen rijden, met Merlier op kop, en wist ik dat ze voor de tweede plaats zouden strijden.”

“Ik heb veel geleerd van vorig jaar, toen ik voor het eerst Belgisch kampioen werd. Natuurlijk, ook nu werd er gezegd dat ik alleen maar kon verliezen en dat geeft uiteraard stress. Ik leg mezelf die druk ook wel op, maar ik plaats het wel in perspectief: als het zou mislopen, dan zou mijn wereld niet instorten: ik heb al dertien overwinningen op zak, zeges die de anderen niet hebben. Ik benaderde dit BK op een heel positieve manier: ik ga er voor, ik ben ambitieus en ik probeer te winnen.”

bron: Belga