Weerbericht – Opnieuw wat warmer en overwegend droog

Zondag zijn er veel lage wolken met ook nevel of soms dichte mistbanken. Vooral in de voormiddag is er af en toe nog kans op wat lichte neerslag. In de namiddag zijn een paar lokale, bescheiden opklaringen niet uitgesloten en blijft het overwegend droog. De maxima liggen rond 8 graden aan zee, 4 à 5 graden in het centrum en 1 à 3 graden in de Ardennen. Er waait een zwakke veranderlijke wind, zo meldt het KMI. ’s Avonds en ’s nachts wordt het zwaarbewolkt met soms wat motregen en in de Ardennen wat winterse neerslag. Het blijft nevelig of mistig, met aanvriezende mist in Hoog-België. De minima schommelen van 1 tot 4 graden in Vlaanderen en van 0 tot -2 graden in de Ardennen. De wind is zwak, eerst veranderlijk later uit zuidzuidwest.
Maandag wordt grijs en nevelig met lokaal wat lichte regen of motregen. In de late namiddag of ’s avonds valt er meer regen, met sneeuw in Hoog-België. In het centrum wordt het 5 graden. Maandagnacht trekt de neerslagzone verder oostwaarts en in Hoog-België en zeker in de Ardennen kan het glad worden door sneeuwval.
Het KMI waarschuwt voor zondag opnieuw voor CO-vergiftiging en signaleert ongunstige voorwaarden wat betreft het gebruik van waterverwarmingstoestellen en van vuurhaarden bij het verwarmen van lokalen. Symptomen als hoofdpijn of neiging tot braken, die een gevolg kunnen zijn van een CO-intoxicatie, mogen niet worden genegeerd, aldus het KMI.

bron: Belga