Twintig doden bij twee zelfmoordaanslagen in Bagdad

Twintig doden bij twee zelfmoordaanslagen in Bagdad

Bij twee zelfmoordaanslagen in de Iraakse hoofdstad Bagdad zijn zeker twintig mensen om het leven gekomen. Meer dan vijftig mensen raakten gewond. Dat melden de lokale autoriteiten. Bij de eerste aanslag kwamen dertien mensen om het leven gekomen. De zelfmoordterrorist bracht zijn auto tot ontploffing aan de ingang van de grootste groente- en fruitmarkt van de hoofdstad, in de hoofdzakelijk sjiitische wijk Jamila. De aanslag werd nadien opgeëist door IS.

Enkele uren later bracht een terrorist een bommengordel tot ontploffing op een markt in het sjiitische stadsdeel Baladiyat. Daar vielen zeven doden.

De afgelopen weken wordt Bagdad opnieuw geteisterd door zelfmoordaanslagen. Bij de aanslag met een bomauto in Sadr-stad, een overwegend sjiitische wijk in het noordoosten van de Iraakse hoofdstad, kwamen maandag nog minstens 32 mensen om en vielen 61 gewonden. Vorige week zaterdag kostte een dubbele aanslag op een drukke markt van al-Sinek, in het centrum van Bagdad, al het leven aan 27 mensen. Die aanslagen werden opgeëist door IS.

bron: Belga