Brand gesticht en schoten gelost in Antwerpse Lange Lobroekstraat

In de Lange Lobroekstraat in Antwerpen is zondag brand gesticht aan een auto en een woning. Toen de politie ter plaatse kwam, hoorde ze hoe er ook schoten werden afgevuurd. Agenten deden nazicht in de buurt, maar konden geen verdachte(n) meer aantreffen. Een vrouw die in de woning aanwezig was, werd voor controle naar het ziekenhuis gebracht.
Twee politiemensen werden zondagnamiddag naar de Lange Lobroekstraat gestuurd voor een brand. Toen ze er aankwamen, hoorden ze dat er schoten werden afgevuurd. Ze troffen er voorts een brandende wagen aan en zagen vlammen achter de deur van een woning aan de overkant.
“De agenten trapten de deur in en haalden een vrouw naar buiten. Zij was vooral geschrokken en werd voor controle overgebracht naar het ziekenhuis”, zegt politiewoordvoerder Wouter Bruyns. De schade aan de woning bleef beperkt. De brandweer kwam ter plaatse om de auto te blussen.
“Nazicht in de buurt naar een of meerdere verdachten leverde niets op. De oorzaak van de branden en de omstandigheden waarin ze plaatsvonden, worden onderzocht”, zegt de woordvoerder. Het labo kwam ter plaatse om de nodige vaststellingen te doen.

bron: Belga