BK veldrijden – Cleppe bezorgt Telenet-Fidea ook zilver

BK veldrijden - Cleppe bezorgt Telenet-Fidea ook zilver

Het podium bij de beloften kleurde in Oostende niet volledig geel en groen. Vorig jaar werden ze nog één, twee en drie in Lille, nu pakte Nicolas Cleppe (Telenet-Fidea) het zilver en Yannick Peeters (Pauwels Sauzen-Vastgoedservice) het brons. “Meer dan die zilveren plek zat er niet in vandaag”, moest Cleppe toegeven, “dit was het hoogst haalbare, Quinten was echt heel sterk, vooral in het zand maakte hij telkens weer het verschil en ik wist meteen dat ik me moest focussen op de tweede plek. Gelukkig kon ik Peeters nog afhouden op het eind en pak ik die zilveren medaille.”

Voor Cleppe was het trouwens niet zijn eerste BK-medaille. Eerder werd hij Belgisch kampioen bij de aspiranten, pakte hij zilver bij de nieuwelingen en brons bij de junioren.

Yannick Peeters behaalde een knappe derde plek. “Ik vond hier in Oostende een parcours op mijn maat”, zei hij na afloop, “ik hou niet van die snelle omlopen, doe mij maar liever het zwaardere werk en dus heb ik hier vandaag echt genoten. Ik heb hard toegeleefd naar dit BK en dit is mijn beloning. Dit is echt een opsteker, mijn beste resultaat van dit seizoen en het is ook fijn voor de ploeg. Gisteren/zaterdag wonnen we met Boros goud bij de elite in Tsjechië, vandaag is er brons voor mij bij de beloften. Het is leuk voor ons nieuwe team dat we na de overstap van Wout van Aert ook kunnen scoren en in beeld komen.”

bron: Belga