Plopsaland bouwt groot vakantiepark

Plopsaland De Panne gaat een vakantiepark uit de grond stampen. Naast een Plopsahotel komen er ook 50 huisjes in een drietal themadorpen.

“Een pretpark dat mee wil, moet de dag van vandaag ook overnachtingen mogelijk maken”, legt ceo Steve Van den Kerkhof uit. “We hebben al jarenlang goed contact met onze achterliggende buur. Toen hij liet weten dat hij zijn terrein wilde verkopen, hebben we onze kans gegrepen”, vult hij aan.

Er wordt vooral geïnvesteerd in de verblijfinfrastructuur. Het eerste grote project is het Plopsahotel, dat 127 kamers zal tellen en waarin een investering van 20 miljoen euro gepompt werd. Dat hotel opent binnenkort de deuren.

Aan het hotel zal ook een vakantiepark gekoppeld worden. Daarvoor heeft Plopsaland de aanpalende camping overgekocht, waar ruimte is voor zowel caravans als huisjes. Bedoeling is dat er zo’n 50 vakantiewoningen gebouwd worden met daarin ruimte voor vier tot acht personen. De chalets zullen gegroepeerd worden rond één bepaalde Plopsa-figuur. Denk daarbij aan een Vikingdorp of een K3-dorp. De eerste lichting huisjes moet in september van dit jaar op papier staan, eind 2017 zou de eerste steen gelegd worden. Met de bouw van de 50 vakantievertrekken is een investering van 10 miljoen euro gemoeid.

Die 50 huisjes maken deel uit van een groter totaalproject van 150 huisjes. Als dat project rond is, zou er in Plopsaland plaats zijn voor zo’n 1.000 bezoekers per nacht.

“We zullen voor elke bezoekers wat wils hebben. Met ons hotel, de huisjes en de kampeerplaatsen zullen we alle segmenten aanspreken”, besluit Van den Kerkhof.