Britse jongeman is zwanger

Britse jongeman is zwanger
Foto Pixabay

Het is een primeur voor het Verenigd Koninkrijk: de jongeman Hayden Cross is zestien weken zwanger. “Ik word de allerbeste vader”. 

Twintig jaar geleden zag Cross het levenslicht als vrouw en ondertussen volgt hij al drie jaar een hormoontherapie. De man uit Gloucester is ook van plan om zijn eierstokken en borsten te laten verwijderen, maar was nog niet klaar om zijn kinderwens op te bergen.

Aanvankelijk wou hij eicellen laten invriezen, maar dat proces bleek minstens 4.000 pond (zo’n 4.600 euro) te kosten. Omdat hij dat geld niet kon ophoesten, zocht hij hulp via sociale media.

Uiteindelijk vond hij via een Facebookpagina een anonieme spermadonor. “Ik had het gevoel dat ik geen andere keuze had”, vertelt Cross aan The Sun. “Ik heb geen idee wie die man was, ik ken zelfs zijn naam niet. Hij wou geen contact, gaf me gewoon het potje en zei dat hij het enkel deed om andere mensen te helpen.”

Na die eerste keer was het meteen raak en nu is de jongeman al zestien weken zwanger. “Ik heb hier een dubbel gevoel bij. Langs de ene kant is het een droom die uitkomt, maar tegelijkertijd vertraagt het mijn transformatie. Deze zwangerschap is enorm vrouwelijk en druist in tegen alles wat ik voel in mijn lichaam”, aldus de Britse twintiger. “Maar ik wil het beste voor mijn baby. Ik word de allerbeste vader.”