Zestiger komt om bij schietpartij in Breda

door
Belga
Leestijd 1 min.

Een zestigjarige man is vrijdagavond om het leven gekomen bij een schietpartij in zijn woonplaats in het Nederlandse Breda, net over de grens met België. Het slachtoffer is een bekende van de politie. Er wordt onderzocht of het gaat om een liquidatie. De politie kreeg vrijdagavond rond 23.30 uur een melding van getuigen die schoten hadden gehoord in de Lunetstraat. Bij aankomst troffen de hulpdiensten het slachtoffer aan op het fietspad. Ze probeerden hem tevergeefs nog te reanimeren. Agenten hielden daarbij ook een 25-jarige man uit Etten-Leur aan omdat hij weigerde te vertrekken en van dichtbij foto's wilde maken van de overledene.

De politie houdt er rekening mee dat de schutter met een auto is gevlucht. Op de Gilzeweg in de deelgemeente Bavel is een uitgebrand voertuig gevonden. De politie onderzoekt of er een verband is met het schietincident.

Daarnaast werd ook in België een uitgebrande auto zonder nummerplaten gevonden die volgens het parket van Antwerpen gelinkt wordt aan "een misdrijf in Breda". "In een bosgebied in Essen, vlak bij de grens met Nederland, werd rond 4 uur 's morgens een brandende BMW break opgemerkt door een passant", zegt parketwoordvoerster Sylvie Van Baden. "Uit informatie van Nederland blijkt dat hetzelfde type voertuig eerder op de avond gebruikt is bij een misdrijf in Breda. Het labo kwam ter plaatse. Het onderzoek wordt verdergezet in Nederland, omdat de feiten daar plaatsvonden."

Bron: Belga