Vals bomalarm City2 Brussel – 17-jarige verdachte geplaatst in gesloten instelling

De man die vrijdagavond voor paniek zorgde in de Brusselse Nieuwstraat is door de jeugdrechter geplaatst in een gesloten instelling. Dat zegt het parket van Brussel zaterdag. Het gaat om een 17-jarige winkeldief die gevat werd door een veiligheidsagent. Om aan zijn arrestatie te ontkomen, heeft hij een geagiteerde sfeer gecreëerd. De man stond voor de jeugdrechter voor diefstal met verzwarende feiten en aanzet tot oproer.
Vrijdagnamiddag werd de 17-jarige verdachte op heterdaad betrapt toen hij een t-shirt wilde stelen uit een kledingzaak in de Brusselse winkelstraat. Hij werd gevat door een veiligheidsagent die de jongeman vasthield tot de politie ter plaatse was. Maar door een grote groep jongeren te kunnen aanzetten tot “een fysieke beweging naar de ordediensten toe”, kon hij ontsnappen. Niet veel later werd hij echter door de politie gevat in het metrostation van City2.
In het tumult dat ontstond nadat de jongeren zich tegen de ordediensten keerden, zijn twee mensen gewond geraakt en overgebracht naar het ziekenhuis.
Het winkelcentrum werd ook kortstondig ontruimd en de politie kwam in groten getale ter plaatse, rond 18.00 uur was de rust weergekeerd.
Uit het onderzoek blijkt nu dat de verdachte niet heeft gedreigd met terroristische acties. Wel zette hij aan tot oproer en gebruikte hij fysiek geweld tegen de veiligheidsagent. De jeugdrechter tilde zwaar aan de feiten van de verdachte, die “goed gekend” is bij de politiediensten, en stuurt de jongeman naar een gesloten instelling.

bron: Belga