Toon Vandebosch wint bij junioren

Toon Vandebosch wint bij junioren

Toon Vandebosch (IKO-Enertherm) heeft zich zaterdag in Oostende tot Belgisch kampioen veldrijden bij de junioren gekroond. De 17-jarige Antwerpenaar finishte solo. Het zilver was voor Yentl Bekaert, het brons voor Timo Kielich. De start zorgde al meteen voor het nodige tumult. Topfavoriet Andreas Goeman werd aangereden en kreeg af te rekenen met een kapot versnellingsapparaat, enkele meters verder stond ook Florian Vermeersch aan de kant met kettingproblemen. Pech voor het duo, de anderen zagen hun kans schoon en Toon Vandebosch nam de kop. In zijn wiel volgden Yentl Bekaert en Arne Vrachten. Vandebosch toonde zich de betere op de hippodroom, liep telkens een beetje uit, maar in de zandstrook keerden Vrachten en Bekaert telkens terug.

De opeenvolgende versnellingen kropen toch in de kleren bij Bekaert en Vrachten en in de laatste twee ronden bouwde Vandebosch een voorsprong uit. In de achtergrond kwam Vrachten nog in moeilijkheden en zag hij Timo Kielich voorbijgaan. Kielich, op het jongste EK ook al goed voor brons, beende ook Bekaert nog bij, maar finaal zou Bekaert in een lange spurt alsnog het zilver in de wacht slepen.

Voor IKO-Enertherm is het de vierde medaille op het BK. Eerder behaalden Ryan Cortjens en Wout Vervoort goud en zilver bij de tweedejaarsnieuwelingen, en Lennert Belmans zilver bij de eerstejaarsnieuwelingen.

bron: Belga