Tessa Worley wint reuzenslalom Maribor

Tessa Worley wint reuzenslalom Maribor

Tessa Worley heeft zaterdag de Wereldbekermanche reuzenslalom in het Sloveense Maribor op haar naam geschreven. De Française veroverde de 11e WB-overwinning uit haar carrière. Worley, die haar derde WB-zege op de reuzenslalom van het seizoen behaalde, was over twee runs 16 honderdsten van een seconde sneller dan de Italiaanse Sofia Goggia. De Zwitsese Lara Gut, op 0.25 van Worley, moest tevreden zijn met de derde plaats. De Amerikaanse Mikaela Shiffrin, aan de leiding na de eerste run, viel net naast het podium.

In de algemene Wereldbekerstand blijft Shiffrin aan de leiding. Ze heeft 205 punten voorsprong op Gut. Worley voert de WB-stand in de reuzenslalom aan, met 85 punten meer dan Shiffrin. Tina Maze nam voor eigen publiek afscheid. In oktober van vorig jaar had de 33-jarige Sloveense aangekondigd dat ze begin 2017 een punt achter haar carrière zou zetten. Ze won in haar loopbaan 26 Wereldbekerwedstrijden.

De tweevoudige olympische kampioene was in 2013 de beste in de algemene Wereldbeker. Daarnaast pakte Maze op de Spelen in Sotsji (2014) in de afdaling en de reuzenslalom de gouden medaille. Ook bezit ze vier wereldtitels. Maze werkte zaterdag enkel de eerste run af. Ze stopte net voor de finish, waarna ze zich ontdeed van haar skilatten en onder gejuich van de toeschouwers over de lijn stapte.

bron: Belga