Michelle Obama neemt met emotionele toespraak afscheid van het Witte Huis

Michelle Obama neemt met emotionele toespraak afscheid van het Witte Huis

De Amerikaanse First Lady Michelle Obama heeft vrijdag met een emotionele toespraak afscheid genomen van haar tijd in het Witte Huis en het Amerikaanse volk. “Jullie First Lady zijn was de grootste eer van mijn leven en ik hoop dat ik jullie trots heb gemaakt”, aldus Obama, die op 20 januari samen met haar echtgenoot, president Barack Obama, de deur van het Witte Huis achter zich toetrekt. “Ik wil dat de jonge mensen weten dat ze belangrijk zijn, dat ze hier thuishoren”, aldus Obama. “Wees dus niet bang. Horen jullie me, jongeren? Wees niet bang. Blijf gefocust. Blijf vastberaden. Wees hoopvol. Wees sterk. Maak jezelf sterker door goed onderwijs, en ga daarna naar buiten met een goede opleiding en bouw een land op dat jullie waard is. Toon het goede voorbeeld door hoopvol te zijn, en wees nooit bang.”
“Indien jullie ouders immigranten zijn, weet dan dat jullie deel uitmaken van een traditie waarop de VS fier zijn. Weet dat religieuze diversiteit eveneens een deel uitmaakt van de rijke Amerikaanse traditie”, zei Obama nog. “Onze geweldige diversiteit maakt van ons wie we zijn.”
Michelle Obama hield haar toespraak tijdens het evenement School Counseler of the Year, een ceremony die ze zelf in 2015 op poten zette om adviseurs van scholen in de bloemetjes te zetten. Obama heeft zich tijdens haar acht jaar als First Lady ontpopt tot voorvechter van degelijk onderwijs voor iedereen en gezondheid en voldoende beweging, en steunde ook de families van militairen.
Het Witte Huis maakte nog bekend dat de Obama’s woensdag een laatste feest organiseerden in het Witte Huis “om tijd door te brengen met hun vrienden”. Onder de aanwezigen zouden zich onder meer Beyonce en Jay Z, Bruce Springsteen, Oprah Winfrey, Samuel L. Jackson en George Lucas bevinden, maar zoals in het verleden wilde het Witte Huis niet meedelen wie op de gastenlijst figureerde. Naar verluidt moeten gasten op de privéfeesten van de Obama’s hun gsm’s afgeven bij het binnenkomen.

bron: Belga