Manchester United ondervindt geen problemen met Reading

Manchester United ondervindt geen problemen met Reading

Manchester United heeft zich zaterdag probleemloos geplaatst voor de zestiende finales van de Engelse FA Cup. Op Old Trafford haalden de Mancunians, met Rode Duivel Marouane Fellaini de hele wedstrijd tussen de lijnen, het in de derde ronde met 4-0 van tweedeklasser Reading, het team van de Nederlandse ex-Mancunian Jaap Stam.

Wayne Rooney opende na acht minuten de score. Het was zijn 249e doelpunt in het shirt van de ‘Red Devils’ en daarmee kwam hij op gelijke hoogte met Sir Bobby Charlton in de topschutterslijst aller tijden van Manchester United. In 2015 verdrong Rooney Charlton al als topscorer aller tijden bij de Engelse nationale ploeg. Hij maakte tot dusver 53 doelpunten in 119 interlands, terwijl Charlton 49 goals maakte voor de ‘Three Lions’.

Op het kwartier stond de 2-0 al op het bord na een treffer van de Franse international Anthony Martial. In het slot van de wedstrijd zette Marcus Rashford met twee treffers (76. en 79.) de 4-0 eindstand op het scorebord in Manchester. Voor Rashford waren het de eerste doelpunten voor United sinds 24 september en zo maakte hij een einde aan een reeks van zeventien wedstrijden zonder treffer.

bron: Belga