Vrouwenmars in Brussel op dag van eedaflegging Trump

Vrouwenmars in Brussel op dag van eedaflegging Trump

Op het Muntplein in Brussel vindt op vrijdag 20 januari om 17.00 uur een Lights for Rights!-mars plaats, waarin aandacht gevraagd wordt voor vrouwenrechten. Het evenement vindt niet toevallig plaats op de dag van de inauguratie van Donald Trump als Amerikaans president, meldde Bruzz.be donderdag. Gelijktijdig met de Brusselse Vrouwenmars vindt in Washington DC ook de Women’s March plaats. Ook in Zürich, Londen en Sydney vinden er protesten plaats in de strijd voor vrouwenrechten en sociale rechtvaardigheid.

“De opgang van Trump naar het presidentschap is tekenend voor de hedendaagse opvattingen en een steeds meer misogyne en mensenrechten schendende wereld. Daar moeten we met een positieve reactie tegen ingaan”, vertelt organisatrice Emma Woodford aan Belga.

Meer dan duizend mensen zetten zich al op aanwezig op het facebookevenement en 4.500 mensen tonen interesse in de Vrouwenmars. Die krijgt ook steun van Brussels staatssecretaris voor Gelijke Kansen Bianca Debaets. “Ik heb veel begrip voor de mensen die de straat willen opgaan. Trump heeft vrouwen uitgescholden, geïntimideerd en lastig gevallen. Dat verdwijnt niet zomaar wanneer je president wordt”, stelt Debaets.

“Het zou ook mooi zijn als hij zijn verkiezingsbelofte houdt en het plan van zijn dochter, Ivanka Trump, om zes weken ouderschapsverlof aan moeders te geven, uitvoert. De Verenigde Staten is een van de weinige landen die géén moederschapsverlof aanbieden.”

bron: Belga