Vals bomalarm City2 in Brussel: verdachte opgepakt

Vals bomalarm City2 in Brussel: verdachte opgepakt

De man die vrijdagavond even voor paniek heeft gezorgd in het Brusselse winkelcentrum City2 door te roepen dat er een bom lag, is opgepakt. Dat meldt de Brusselse lokale politie. Het gaat om een winkeldief die op die manier hoopte te ontsnappen aan zijn arrestatie, aldus politiewoordvoerder Christian De Coninck. De man wordt ter beschikking gesteld van het Brusselse parket. “Rond 17.30 uur werd een winkeldief in een winkel in de Nieuwstraat betrapt door een veiligheidsagent”, zegt politiecommissaris De Coninck. “Die zette de achtervolging op de winkeldief in en kon hem in het metrostation onder het winkelcentrum City2 tegenhouden, maar daar begon de dief te roepen dat er een bom lag. Dat heeft bij de aanwezigen een paniekreactie veroorzaakt.”

Het winkelcentrum werd ook kortstondig ontruimd en de politie kwam in groten getale ter plaatse, zodat heel wat vrijdagavondshoppers zich op twitter afvroegen wat er aan de hand was. Rond 18.00 uur was de rust weergekeerd. In het gewoel raakten wel twee mensen lichtgewond, aldus nog de politie.

“Zij werden overgebracht naar het ziekenhuis voor verzorging en hebben dat ziekenhuis al mogen verlaten”, gaat de politiewoordvoerder verder. “De hulpdiensten hebben wel een hulppost opgericht ter plaatse om de mensen die daar nood aan hebben, psychologisch te ondersteunen. Ouders en kinderen die elkaar zijn kwijtgeraakt, kunnen elkaar daar ook terugvinden.”

bron: Belga