Thaise junta stelt verkiezingen uit tot begin 2018

Thaise junta stelt verkiezingen uit tot begin 2018

De militaire regering van Thailand heeft vandaag aangekondigd dat de voor dit jaar beloofde verkiezingen uitgesteld worden naar begin 2018, omwille van koninklijke plechtigheden. Volgens een regeringsbron blijft de regering vasthouden aan haar politieke plan dat moet leiden tot democratie, maar moest ze haar tijdschema “lichtjes aanpassen” omwille van de crematie van koning Bhumibol en de kroning van koning Rama X later dit jaar. “We kunnen het koninklijke proces niet overhaasten”, zegt de bron.

Woensdag zei de regering op haar website dat er verkiezingen zouden plaatsvinden, maar zonder een datum te vermelden. “De regering zal zich houden aan haar politieke plan, vooral wat de algemene verkiezingen betreft.”

Eerder deze week ontstond bezorgdheid over een uitstel van de verkiezingen, nadat parlementsleden hadden gesuggereerd dat het opstellen van een nieuwe kieswet minstens vijftien maanden in beslag zou nemen.

Thailand staat sinds mei 2014 onder een militair bewind, toen het leger na maanden van politieke chaos en massademonstraties de macht greep.

bron: Belga