Sébastien Loeb boekt tweede ritzege, Stéphane Peterhansel neemt leiding

Sébastien Loeb boekt tweede ritzege

De 42-jarige Fransman Sébastien Loeb (Peugeot) heeft vrijdag de vijfde etappe in de 38e editie van de Dakar gewonnen. De negenvoudige wereldkampioen rally had voor 219 kilometer van Tupiza naar Oruro 44 seconden minder nodig dan de Spanjaard Nani Roma (Toyota), die voor het Belgische Overdrive Racing rijdt. Loebs land- en teamgenoot Stéphane Peterhansel werd op 1:31 derde. Tom Colsoul finishte als navigator van de Pool Jakub Przygonski (Mini) als negende op 28:59. Initieel had de etappe over 692 kilometer moeten gaan, maar noodweer had de Boliviaanse wegen in het Andesgebergte onberijdbaar gemaakt.

Peterhansel nam de leiding over van Cyril Després, ook een land-en teamgenoot, in de rit vierde op 10:33. “Monsieur Dakar”, titelverdediger en twaalf keer eindwinnaar (6 keer bij de motorrijders), heeft nu 1:09 voor op Loeb en 4:54 op Després. Roma volgt als vierde op 5:35. Przygonski en Colsoul zijn zesde op 59:55.

Loeb boekte zijn tweede etappezege in deze Dakar en de zesde in totaal. Dinsdag won hij al de vierde rit. Vorig jaar was hij de snelste in vier etappes en werd hij bij zijn eerste deelname negende in de eindstand.

.

bron: Belga