Israëlische premier Netanyahu opnieuw verhoord in corruptieonderzoek

Israëlische premier Netanyahu opnieuw verhoord in corruptieonderzoek
Israëlische premier Netanyahu opnieuw verhoord in corruptieonderzoek

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu is donderdag voor een tweede keer deze week ondervraagd. Het verhoor duurde vijf uur, en ging over illegale geschenken die hij ontvangen zou hebben van zakenmensen. In een verklaring zegt de politie dat de Israëlische onderzoekers Netanyahu thuis in Jeruzalem hebben ondervraagd, in het kader van een corruptieonderzoek en een ander dossier.
De premier werd maandag al een eerste keer gedurende drie uur ondervraagd. De minister van Justitie wilde toen enkel kwijt dat het onderzoek gaat over geschenken die Netanyahu ontving van zakenmannen.
Volgens mediaberichten zouden de geschenken een waarde van tienduizenden dollars hebben gehad, en zouden de beschuldigingen in het tweede dossier nog ernstiger zijn.
Het kabinet van Netanyahu heeft donderdag niet gecommuniceerd over de tweede ondervraging. Maandag verdedigde Netanyahu zichzelf via Facebook. Hij beschuldigde zijn politieke tegenstanders en bepaalde media ervan zijn regering “te willen laten vallen zonder verkiezingen, zoals de democratie dat voorschrijft” maar met een campagne tegen hem. De premier verklaarde ook al aan zijn Likoud-partij dat die mensen die uitkijken naar zijn ondergang, niet moeten verwachten dat hij snel zal vertrekken.
De 67-jarige Netanyahu staat sinds 2009 aan het hoofd van de Israëlische regering, en was tussen 1996 en 1999 ook al eens premier.

Bron: Belga