Ikea in Zaventem ontruimd door verdacht koffertje in garage

Ikea in Zaventem ontruimd door verdacht koffertje in garage

Het warenhuis van Ikea in Nossegem, deelgemeente van Zaventem, is vrijdagnamiddag volledig ontruimd na de vondst van een verdacht koffertje in de ondergrondse garage. De Dienst voor Opruiming en Vernietiging van Ontploffingstuigen (Dovo) is ter plaatse. Dat bevestigt Wendy Biesmans, woordvoerster van de politiezone Zaventem. Een lid van het securityteam van Ikea merkte om 13.36 uur in de ondergrondse parking een klein koffertje op om muziekinstrumenten in op te bergen. Hij vond dat verdacht en verwittigde de winkelverantwoordelijke van Ikea. Die alarmeerde op zijn beurt de politiezone Zaventem.

“We beslisten om de winkel en de garage te ontruimen”, zegt Wendy Biesmans. “We hebben Dovo opgeroepen om het koffertje te inspecteren. Momenteel vindt overleg plaats tussen Dovo en onze politiemensen ter plaatse. Nadien valt de beslissing om het koffertje eventueel tot ontploffing te brengen.”

Hoeveel klanten er precies aanwezig waren, is niet bekend. De politie heeft voorlopig niet om versterking verzocht. Bij de brandweerzone Vlaams-Brabant West liep een melding van terreuralarm binnen, een inmiddels klassieke procedure.

bron: Belga