Duitser ontwaakt met een dichtgemetselde voordeur

Een inwoner van het Duitse dorpje Mainhausen ontdekte bij het verlaten van zijn huis tot zijn grote verbazing dat zijn deur was dichtgemetseld gedurende de nacht. De lokale politie is volop op zoek naar de daders, maar vermoedt dat het gaat om een weddenschap of een uit de hand gelopen grap.

“De bewoner deed ’s ochtends de deur open en stond voor een muur”, verklaarde de politiewoordvoerder aan de Duitse website Hessenschau.de. De dader ging heel secuur te werk en metselde een perfecte muur met bakstenen en mortel.

De politie vermoedt dat er meerdere daders achter deze vandalenstreek zitten. “Het metselen van zo’n muurtje neemt slechts enkele minuten in de slag op die manier”, verduidelijkt hij. Mogelijk gaat het om een grap, een wraakactie of een weddenschap. In een persbericht vraagt de lokale politie tips om de onbekenden op het spoor te komen.

“Ik dacht meteen aan de Berlijnse muur”, vertelde de politiewoordvoerder aan de lokale media. “Die is ook heel snel opgebouwd.”  De politie neemt het incident ernstig: er is minstens voor 500 euro schade. Toch is het hele korps ervan overtuigd dat de daders vroeg of laat geklist zullen worden. “Dit is het klassieke verhaal waarmee iemand op café uitpakt. En dan komt het heel snel bij ons terecht”, besluit de woordvoerder.