Parket Halle-Vilvoorde onderzoekt beweerde verkrachting door minderjarige voetballers

Het parket Halle-Vilvoorde voert een onderzoek naar feiten van verkrachting die zouden gepleegd zijn door twee minderjarigen, spelers van de voetbalclub KVK Wemmel. Dat melden de kranten Het Laatste Nieuws en La Dernière Heure en het nieuws wordt bevestigd door het parket Halle-Vilvoorde. Dat geeft voorlopig echter geen verdere commentaar over de zaak. De feiten zouden plaatsgevonden hebben op 4 november. De twee jongens, 14 en 15 jaar oud, waren toen na de training nog een balletje aan het trappen op een voetbalveld van KVK Wemmel. Volgens een meisje van 12 wandelde ze daar voorbij toen één van de jongens de bal in de struiken trapte. Ze zouden haar gevraagd hebben mee te helpen zoeken naar hun voetbal, waarna één van de twee haar zou hebben misbruikt terwijl de andere op de uitkijk stond. Na afloop zouden ze haar gezegd hebben dat wat er gebeurd was, “normaal” en “helemaal niet zo erg” was.

Het meisje verzweeg de feiten, tot ze met kerst met een slecht rapport thuiskwam, wat voor haar uitzonderlijk was. Pas nadat haar ouders haar gevraagd hadden wat er scheelde, zou ze haar verhaal gedaan hebben, waarna de ouders naar de politie stapten en klacht indienden.

“Ik kan alleen bevestigen dat er een dossier geopend werd na een klacht over vermeende zedenfeiten tussen minderjarigen, in de buurt van die voetbalterreinen”, zegt Carol Vercarre, woordvoerster van het parket Halle-Vilvoorde.

bron: Belga