Zweedse koningin woont samen met geesten in het paleis

AFP / H. Schmidt

Moest je na de dood een spook worden, waar zou je dan gaan wonen? Kastelen en paleizen staan waarschijnlijk hoog op het lijstje, maar zou je wel eens concurrentie kunnen krijgen. De Zweedse koningin beweert immers dat ze samenwoont met geesten.

In een documentaire van de Zweedse zender SVT heeft koningin Silvia aangegeven dat ze niet alleen met haar man in paleis Drottningholm woont.

“Dit is een erg geschiedenisrijke plek. Er leven ook kleine vriendjes … de geesten. Ze zijn allemaal erg vriendelijk, maar soms heb je het gevoel dat je niet alleen bent. Kom het gerust zelf beleven, wandel hier maar even rond als het donker is. Het is erg opwindend”, aldus de Zweedse vorstin.

Koningin Silvia is niet het enige lid van de koninklijke familie dat gelooft in geesten. Prinses Christina, haar schoonzus, springt hare majesteit bij. “Natuurlijk spookt het in het paleis. Er zijn geesten in alle oude huizen. Bovendien is er heel veel energie. Het zou me verbazen moest dat zich niet manifesteren in de vorm van geluiden of vormen”, beweert prinses Christina.

Hoewel een bovennatuurlijk verschijning best beangstigend is, stelt de 73-jarige koningin dat ze niets verkeerd doen en helemaal niet eng zijn. Het koninklijk domein Drottningholm is het hele jaar geopend voor bezoek, op uitzondering van de bewoonde zuidvleugel. Of de spoken ook ronddwalen buiten de kamers van de koningin is niet geweten.