Vijf tips om aan zoete traktaties op het werk te weerstaan

Foto Pixabay

Volgens Britse tandchirurgen moeten we dringend ophouden met voortdurend snoepgoed te trakteren op kantoor. Die gewoonte werkt obesitas in de hand.

Iemand op kantoor is jarig, het bedrijf heeft goede resultaten behaald of de baas is gewoon in een goede bui. Er zijn redenen genoeg om op het werk te trakteren op zoetigheid. En het is verdomd moeilijk om die lekkernijen onaangeroerd te laten.

Professor Nigel Hunt, de decaan van de Faculteit Tandchirurgie aan het Royal College of Surgeons, riep bij BBC op om de “cakecultuur te bestrijden” in 2017. Volgens hem draagt die gewoonte bij tot de huidige obesitasepidemie en gebrekkige mondhygiëne.

Hunt lijst ook enkele tips op:

1. Ga op zoek naar alternatieven met minder suiker
2. Ga voor kleinere porties
3. Bewaar snoepgoed als beloning voor na de lunch
4. Houd een ‘suikeragenda’ bij om op te volgen hoeveel suiker je eet
5. Plaats de zoetigheden op een minder zichtbare en bereikbare plek

BBC liet ook enkele deelnemers aan het bakprogramma ‘Great British Bake Off’aan het woord bij wijze van tegenstem. Volgens Jane Beedle brengen zulke traktaties net “plezier op kantoor”. “Het draait om matiging”, zei Christine Wallace, een andere deelneemster. “Kleinere in plaats van grote porties nemen, niet te vaak zoetigheid eten en ervan genieten wanneer je het wel doet.”