Deze Australiër maakt wereldreis (zonder vliegtuig!)

Australiër maakt wereldreis zonder vliegtuig
Facebook / Lost Aussie

Dat de Australiër Ty Davitz een avonturier pur sang is, staat vast. In ruim twee jaar tijd is hij erin geslaagd om van Melbourne naar Londen te reizen, zonder daarbij een vliegtuig te gebruiken. 

De wereldtrip begon met een ludieke weddenschap. Vrienden van de 29-jarige Davitz hadden hem uitgedaagd om naar Londen te trekken zonder een voet te zetten op een luchthaven. Uiteindelijk vertrok hij in juli 2014 op zijn avontuurlijke reis.

Posted by Lost Aussie on Tuesday, November 22, 2016

Tijdens de eerste maanden zeilde de Aussie naar Indonesië, Maleisië en Thailand. Daarna lifte hij verder, ontdekte hij Vietnam met de motor en gebruikte hij de trein om door China, Mongolië en Rusland te toeren. Met de hulp van het openbaar vervoer en behulpzame truck- an autochauffeurs belandde hij uiteindelijk in Europa.

Spent a week wild camping on the tourist beach of oludeniz, turkey. Meet these two awesome Turkish lads from Istanbul…

Posted by Lost Aussie on Monday, August 1, 2016

In totaal legde Davitz 60.000 kilometer af in 846 dagen. De ervaring kostte de globetrotter zo’n 20.000 pond (omgerekend ongeveer 23.000 euro), maar toch heeft hij geen seconde spijt van de wereldreis. Integendeel, zijn volgende reisplannen liggen al vast, vertelt hij aan Deadline News. Eerst wil hij uitrusten in Schotland, om dan met een zeilboot de Atlantische Oceaan af te varen.

Posted by Lost Aussie on Wednesday, April 8, 2015