8 tips om er jonger uit te zien

Foto Pixabay

De eeuwige jeugd is een fabeltje, maar wie zich goed verzorgt kan er wel een pak jonger uitzien. Deze tips helpen je op weg naar een rimpelloze oude dag. 

 1. Bescherm je tegen de zon

  Voor onze huid bestaat er geen grotere boosdoener dan de zon. Blootstelling aan UV-stralen heeft onder meer rimpels en pigmentvlekken tot gevolg. Smeer je dus altijd in met zonnebrandolie voor je in de zon gaat liggen.

 2. Slaap meer

  Het concept van een schoonheidsslaapje is niet van de pot gerukt. Wanneer je in dromenland vertoeft, krijgt je lichaam de kans om zichzelf te herstellen. Dat geldt ook voor je gezicht.

 3. Drink meer water

  Gehydrateerd blijven is een must voor een goed werkend lichaam. Voldoende water drinken bevordert onder meer de werking van je darmen, wat zijn weerslag heeft op je huid.

 4. Doe aan yoga

  Het is heus geen toeval dat de meeste yoga-adepten er verrassend jong uitzien. Het is ontspannend en helpt om je postuur te verbeteren. Al wat je nodig hebt, is een yogamat en een paar vierkante meter vrije ruimte.

 5. Eet minder suiker

  Je lichaam heeft het witte goedje niet nodig. Los van de schade aan je gebit en de mogelijke gewichtstoename, versnelt suiker het verouderingsproces van je huid. Al na twee suikerloze weken merk je zichtbaar verschil in de spiegel.

 6. Stop met roken

  Mocht je nog een bijkomende reden zoeken om de sigaret af te zweren: tabaksrook ontzegt je huid van zuurstof, wat de vorming van rimpels versnelt.

 7. Neem je wenkbrauwen onder handen

  Hoewel ze maar een klein deel van het gezichtsoppervlak bestrijken, zijn wenkbrauwen veel meer dan een detail. Als je ze netjes epileert, of laat epileren, komen je ogen meer tot hun recht.

 8. Ga vaker van bil
  Uit onderzoek blijkt dat koppels die regelmatig seks hebben, er tot tien jaar jonger uitzien dan volwassenen die amper aan hun trekken komen. Over de achterliggende reden tasten onderzoekers nog in het duister.