Mogelijk sneeuw vrijdagnacht

Mogelijk sneeuw vrijdagnacht

Deze namiddag vallen er enkele buien bij maxima van 1 tot 7 graden. ’s Nachts is er kans op enkele winterse buien en minima rond het vriespunt in het centrum. Morgen is het overwegend droog met opklaringen en maxima van -2 graden in de Hoge Venen tot 7 graden aan zee. Dat meldt het KMI.
Vrijdag is er eerst nog kans op opklaringen maar vanaf het westen verschijnen er meer wolken. Het blijft overwegend droog tot de avond. De koude maxima liggen tussen -1 en -6 graden ten zuiden van Samber en Maas, rond of iets boven het vriespunt in het centrum en 1 of 2 graden in het uiterste westen. De zwakke zuiden- tot zuidoostenwind wordt later soms matig uit zuid.

Vrijdagavond bereikt een neerslagzone de kuststreek. Zij verplaatst zich vrijdagnacht langzaam landinwaarts met sneeuw en/of lichte aanvriezende regen of motregen als gevolg. Zaterdag blijft het zwaarbewolkt met nog lichte sneeuw of eventueel aanvriezende motregen. In de namiddag valt er over het westen eerder lichte regen of motregen. De maxima, die ’s avonds bereikt worden, schommelen tussen -2 en +2 graden in Hoog-België, tussen 2 en 4 graden in het centrum en tussen 4 en 8 graden in het westen. Het is vaak nevelig of mistig.

Zondag en maandag is het nog steeds zwaarbewolkt met soms wat lichte neerslag. De maxima liggen tussen 0 of +1 graad in de Hoge Ardennen en 7 of 8 graden aan de kust. Dinsdag en woensdag wordt het wisselvallig met perioden van regen of buien in Laag- en Midden-België en van smeltende sneeuw of sneeuw in de Ardennen. De maxima schommelen van 1 of 2 graden in de Ardennen tot 6 graden in het centrum.

bron: Belga