Massamoordenaar Charles Manson “ernstig ziek”

Massamoordenaar Charles Manson "ernstig ziek"

Charles Manson, de Amerikaanse sekteleider uit de jaren zestig van de vorige eeuw die veroordeeld werd voor verschillende moorden, zou ernstig ziek naar het ziekenhuis overgebracht zijn. Dat melden de showbizzwebsite TMZ en de krant Los Angeles Times. De 82-jarige Manson werd van de gevangenis van Corcoran (Californië) overgebracht met “gastro-intestinale problemen”. Hij zou er erg aan toe zijn. Een woordvoerster van het gevangeniswezen in Californië weigerde meer commentaar te geven, maar verklaarde wel dat Manson nog leeft.
Manson werd samen met leden van zijn “Mansons Family”, een soort van commune in de woestijn van Californië bestaande uit jongeren die van huis waren weggelopen of werden verstoten door de maatschappij, voor de moord op de hoogzwangere actrice en vrouw van regisseur Roman Polanski Sharon Tate en zes anderen tijdens een moordpartij tijdens twee nachten in augustus 1969.
Hij slaagde er zelfs in de gevangenis nog in om volgers aan te trekken. In 2014 kreeg hij de toestemming om te trouwen met de 26-jarige Afton Elaine Burton, maar de huwelijkslicentie verviel nog voordat het huwelijk plaatsvond.
Manson en vier leden van zijn Family werden oorspronkelijk veroordeeld tot de doodstraf, maar die straf werd omgezet tot een levenslange gevangenisstraf. Hij zit sinds 1971 in de gevangenis en komt pas in 2027 in aanmerking voor een vervroegde vrijlating.

bron: Belga