ATP Doha – David Goffin strandt in tweede ronde

ATP Doha - David Goffin strandt in tweede ronde

David Goffin (ATP 11) is uitgeschakeld in de tweede ronde van het ATP-toernooi in de Qatarese hoofdstad Doha (hard/1.237.190 dollar). De 26-jarige Luikenaar verloor in twee sets met 6-1 en 7-6 (8/6) van de 33-jarige Spanjaard Fernando Verdasco (ATP 42). In de eerste manche kwam Goffin er amper aan te pas. Verdasco stoomde door naar vlotte winst. In de tweede set ging het gelijk op tot 3-3. Toen moest Goffin opnieuw zijn service inleveren. In het negende game (5-3) redde hij een eerste matchbal, waarna Goffin terugknokte tot 5-5. Verdasco miste daarna twee matchpunten bij 6-5 maar maakte het vervolgens toch af in de tiebreak. De zesde matchbal bleek voor Verdasco de verlossende. De partij duurde 1 uur en 42 minuten. Het was het vijfde duel tussen beide tennissers, Goffin staat nu 2-3 in het krijt.

Goffin was het vierde reekshoofd in Doha. Hij speelde er zijn eerste officiële toernooi van het nieuwe seizoen. Vorige week was Belgiës nummer 1 wel al, met succes, aan de slag op een demonstratietoernooi in Abu Dhabi. Hij klopte er achtereenvolgens Jo-Wilfried Tsonga en ’s werelds nummer 1 Andy Murray en verloor pas in de finale van Rafael Nadal.

Met Arthur De Greef (ATP 134) stond er nog een tweede Belg op de hoofdtabel in Doha. De 24-jarige Brusselaar, die een wildcard kreeg, verloor in de tweede ronde met 6-3 en 6-2 van de 38-jarige Tsjech Radek Stepanek (ATP 107).

bron: Belga