Zo scoor jij de goedkoopste vliegtickets

Vliegtuig
Foto Pexels

Droom jij tijdens de wintermaanden van zonnigere oorden en verre vakanties? Dan is het een goed idee om al eens te kijken wanneer je best vliegtickets boekt. Volgens reisorganisatie Expedia is zondag de ideale dag om tickets aan te schaffen. 

Expedia en de Airlines Reporting Corporation (ARC) sloegen de handen in elkaar en analyseerden het reisgedrag van mensen wereldwijd en miljarden vluchtgegevens uit 2016. Daaruit blijkt dat zondag het beste moment is van de week om een voordelige reis te boeken.

Belgen die een trip plannen binnen Europa kunnen dan 30% besparen. Wie naar de VS vliegt kan 22% besparen door op zondag te boeken, voor Azië geldt een besparing van 13%. Vrijdag is dan weer de slechtste dag om deals te scoren. Dit verschil valt te verklaren door zakenreizigers. Zij boeken vooral tijdens de werkdagen hun vluchten.

85 dagen op voorhand

Reis je binnen Europa? Dan koop je volgens het onderzoek best je tickets 85 dagen op voorhand. Globetrotters die naar de VS trekken, schaffen best 180 dagen op voorhand al tickets aan. Als Azië de bestemming is, raden de onderzoekers 171 dagen aan.