Vrouwen hebben meer last van werkstress dan mannen

Vergadering tussen collega's
Foto Pexels

Door seksisme op de werkvloer en de moeilijke balans tussen werk en familieleven ervaren vrouwen meer werkstress dan mannen. Dat beweert de Britse psychiater Judith Mohring. 

Mohring, die werkt bij het Priory Wellbeing Centre in Londen, doet beroep op cijfers van het statistiekbureau Health and Safety Executive. Daaruit blijkt dat vrouwen tussen 25 en 54 jaar oud meer last hebben van stress dan hun mannelijke collega’s. Bij vrouwen tussen 35 en 44 jaar piekt het stressgevoel, omdat ze tijdens die periode vaak moeten zorgen voor hun kinderen en bejaarde ouders.

Daarnaast worden vrouwen ook meer geconfronteerd met seksisme, stelt de psychiater in The Guardian. Ze ervaren onder meer extra druk omdat ze moeten bewijzen dat ze even goed werk leveren als mannen, krijgen minder vaak promotie en worden soms ongelijk betaald. Hierdoor lopen ze meer risico op angsten en depressie.

Mohring roept bedrijven op om hier rekening mee te houden en meer mogelijkheden te voorzien zodat vrouwen flexibeler kunnen werken.