Toon stapt uit ‘Thuis’

VRT / Ben Liguori

De acteur Bill Barberis, beter bekend als Toon uit ‘Thuis’, stapt uit de serie. Gisteren blikte hij zijn laatste aflevering in en nam hij afscheid van de set en zijn geliefde collega’s.

Het personage Toon maakte in 2013 zijn opwacht als één van de klussers bij De Kabouters. Ondanks zijn macho-uiterlijk heeft hij een peperkoeken hartje en is hij nooit te beroerd om een ander te helpen. Het mag dan ook niet verwonderen dat Toon al snel uitgroeide tot de publiekslieveling bij veel vrouwen.

Het vertrek van Toon komt onverwacht, maar het is een van de vele vaste personages dat de serie de rug toe keert. Ook Joy-Anna Thielemans, Chris Boni en Janine Bischops maken niet langer deel uit van de cast.

Zelf kijkt Barberis met plezier terug op zijn periode bij ‘Thuis’. “Ik heb ‘Thuis’ nooit als werk beleefd”, laat hij weten aan deredactie.be. “Het was een speeltuin waar ik mijn ei kwijt kon, waar ik bijleerde, waar ik me rot amuseerde.” Wat er na de populaire soap komt, weet de acteur nog niet. “De toekomst wijst het uit. Ik wil het liefst van al springen in het duister en zien waar ik land. Dan kan je niet anders dan in het moment leven en je hart te volgen.”

Ook producer Hans Roggen vindt het jammer dat Barberis de soap verlaat: “Een acteur die zijn vleugels wil uitslaan, moet je niet tegenhouden, maar net kansen geven”, besluit hij.

Wanneer en hoe Toon uit de soap zal vertrekken, geven de makers nog niet mee. Op Twitter ventileren fans hun teleurstelling. Enkele reacties: