Bier met veel hop zorgt voor minder pijnlijke kater

Bier met veel hop zorgt voor minder pijnlijke kater
Foto Pexels

Een weloverwogen keuze over wat je op een avondje uit zal drinken, kan je de volgende dag heel wat schade besparen. Zo blijken bieren die veel hop bevatten, minder toxische stoffen in zich te hebben.

Als je door de voorbije feestperiode fan bent geworden van schuimwijn, denk dan maar best twee keer voor je die gewoonte de rest van het jaar volhoudt. Uit een onderzoek dat gepubliceerd werd in het magazine Alcohol and Alcoholism blijkt dat je best kiest voor bieren met veel hop. Zij zouden minder schade berokkenen aan je lichaam.

De hoprijke gerstenatten, zoals pils of de populaire IPA’s, gaat de productie van toxische stoffen en schadelijke vetten in de lever tegen. Bovendien werden er achteraf ook minder stikstofmonoxides terugvonden en die stof wordt vaak gelinkt aan de hoofdpijn die je voelt de dag na een stevig avondje uit.

Tot die bevindingen kwamen de onderzoekers na een driedelige test bij ratten. Ze dienden de dieren bier met hop, bier zonder hop en pure alcohol toe. De resultaten toonden duidelijk minder opgehoopt vet en minder beschadiging van de lever.