VS blijven foutloos, titelverdediger Australië verliest opnieuw in Hopman Cup

door
Belga
Leestijd 1 min.

Op de Hopman Cup tennis in Perth hebben de Verenigde Staten ook hun tweede groepswedstrijd gewonnen. Titelverdediger en gastland Australië verloor dan weer voor de tweede keer en zal zichzelf niet opvolgen op de erelijst. De VS haalden het in groep B met 3-0 van Spanje. Coco Vandeweghe (WTA 36) versloeg Lara Arruabarrena (WTA 66) met 6-2 en 6-4. Aansluitend was Jack Sock (ATP 23) met 3-6, 6-2 en 6-3 te sterk voor Feliciano Lopez (ATP 28). De Amerikanen, die eerder Tsjechië klopten met 3-0, wonnen ook het dubbel.

Titelverdediger Australië moest na het 1-2 verlies tegen Spanje vol aan de bak tegen Tsjechië om uitzicht te behouden op groepswinst (en de finale) maar de 'Aussies' verloren met 1-2. Nick Kyrgios (ATP 13) begon weliswaar met een 7-5, 6-4 zege tegen Adam Pavlasek (ATP 75), maar daarna verloor Daria Gavrilova (WTA 25) met 4-6, 6-4 en 6-4 van Lucie Hradecka (WTA 166). In het beslissende dubbel werd het 3-4, 4-3 en 4-2 voor Tsjechië.

Woensdag worden de tweede groepswedstrijden in poule A afgewerkt. Zwitserland (Roger Federer & Belinda Bencic) speelt tegen Duitsland (Alexander Zverev & Andrea Petkovic), Frankrijk (Richard Gasquet & Kristina Mladenovic) treft Groot-Brittannië (Daniel Evans & Heather Watson). Op de eerste speeldag won Zwitserland met 3-0 van Groot-Brittannië en versloeg Frankrijk Duitsland met 2-1.

De Hopman Cup, het officieuze WK voor gemengde landenteams, is dit jaar toe aan de 29e editie. Nick Kyrgios en Daria Gavrilova wonnen vorig jaar voor eigen publiek.

bron: Belga