Het blijft uitkijken voor ijsplekken

Het blijft uitkijken voor ijsplekken

Vanmiddag wisselen wolkenvelden en opklaringen elkaar af. In de Ardennen en het zuiden van het land is het zwaarbewolkt. Geleidelijk neemt de bewolking vanuit het noorden toe. Op lokaal wat motregen na blijft het nagenoeg droog. De temperaturen blijven steken op 7 graden aan de kust, 4 graden in het centrum en 0 of -1 graad in het zuiden en zuidoosten. In de avond neemt overal de bewolking verder toe. Tegen het einde van de nacht bereikt een neerslagzone het noorden van het land. In de Ardennen kan er dan sneeuw of smeltende sneeuw vallen, elders gaat het om regen. De minima worden bereikt aan het begin van de nacht: van 5 graden aan zee tot -2 graden in de Ardennen. Op het einde van de nacht wordt het iets zachter.

Morgen trekt de neerslagzone verder zuidwaarts. Na de middag volgen er opklaringen maar regelmatig ook buien. In Vlaanderen gaat het om regenbuien of (in het noordoosten) soms buien van smeltende sneeuw, in de Ardennen kunnen er soms buien vallen van sneeuw. De maxima zijn normaal: 6 of 7 graden in het westen, 4 of 5 graden in het centrum en rond 1 graad in de Ardennen. Aan de kust is de wind vrij krachtig tot krachtig. Rukwinden tot 50 of 60 km/u zijn mogelijk. Morgenavond zijn er nog enkele buien, maar geleidelijk aan wordt het droger. In de nacht komen er overal opklaringen. Het kwik daalt naar 2 graden aan de kust, -1 graad in het centrum en -5 graden in de Ardennen.

Donderdag begint de dag met vrieskou en kunnen de wegen en voetpaden gevaarlijk glad zijn door ijsplekken. Overdag blijft het droog met veel zon. De maxima liggen tussen -3 graden in Hoog-België en 5 graden aan zee.

Vrijdag blijft het droog en krijgen we na een koude ochtend een afwisseling van opklaringen en zwaarbewolkte perioden. De temperaturen stijgen tussen -3 graden in Hoog-België en 2 graden in Vlaanderen.

bron: Belga