Geen visum meer nodig voor reis naar Kazachstan

Geen visum meer nodig voor reis naar Kazachstan
Geen visum meer nodig voor reis naar Kazachstan

Belgen die naar Kazachstan willen reizen, hebben daarvoor geen visum meer nodig. Het Centraal-Aziatische land voert immers een vrijstelling in voor reizigers uit landen van de Europese Unie en uit lidstaten van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO). Astana hoopt op die manier investeringen aan te zwengelen en het toerisme te steunen. Sinds 1 januari kunnen burgers uit de EU, de OESO en Maleisië, Monaco, Singapore en de Verenigde Arabische Emiraten zonder visum naar Kazachstan, voor een verblijf van maximaal 30 dagen. Dat maakte de Kazachse minister van Buitenlandse Zaken dinsdag bekend.
De grootste economie in Centraal-Azië heeft het moeilijk door de dalende olieprijzen en de recessie bij de Russische buur.
Toeristische aantrekkingspolen zijn onder andere de Kazachse natuur met steppe- en woenstijnlandschappen, het Yasavi-mausoleum in Türkistan en de futuristische architectuur in de hoofdstad Astana.

Vorige maand nog maakte Oezbekistan bekend dat het visabeleid voor burgers uit 27 landen wordt versoepeld. Vanaf 1 april kunnen zo Belgen die 55 jaar of ouder zijn, zonder visum naar het land reizen. Oezbekistan is vooral geliefd voor de aan de historische zijderoute gelegen steden Samarkand, Boechara en Chiva.

Bron: Belga