Club Brugge vindt concurrent voor Butelle in Noorwegen

Club Brugge vindt concurrent voor Butelle in Noorwegen

Club Brugge heeft de komst van de 21-jarige Ethan Horvath bevestigd. De Amerikaanse doelman komt over van het Noorse Molde FK en tekende een contract van 4,5 jaar in het Jan Breydelstadion. Hij sluit aan bij de groep op de winterstage in het Spaanse Sotogrande. Horvath stelde zichzelf kort voor op de website van Club Brugge. “Ik ben heel blij dat ik heb kunnen tekenen bij Club Brugge”, aldus de Amerikaan. “Ik kijk er heel erg naar uit om mijn nieuwe teamgenoten en de supporters te ontmoeten.”

Horvath kwam sinds 2013 uit voor Molde, dat hem wegplukte bij Real Colorado. Met Molde kwam de 1m94 lange doelman vorig seizoen in de play-offs van de Europa League uit tegen Standard. De Rouches moesten toen op basis van uitdoelpunten (2-0 uit, 3-1 thuis) de duimen leggen. In de groepsfase verraste Molde door een groep met Fenerbahçe, Ajax en Celtic te winnen. Tijdens het 1-1 gelijkspel tegen Ajax werd Horvath verkozen tot Man van de Match. Het Europese sprookje eindigde in de zestiende finales tegen de latere winnaar Sevilla.

Op 7 oktober 2016 maakte Horvath, na ettelijke keren te zijn uitgekomen voor het Amerikaanse beloftenteam, ook zijn debuut in doel van Team USA. Hij hield zijn netten schoon in een 2-0 zege tegen Cuba.

bron: Belga