Belgisch jongetje van 9 bedreigt winkelpersoneel met mes

Belgisch jongetje van 9 bedreigt winkelpersoneel met mes
Belgisch jongetje van 9 bedreigt winkelpersoneel met mes

Een kind van negen jaar heeft winkelpersoneel in Eindhoven bedreigd met een mes, nadat hij was betrapt op diefstal. Dat heeft de politie gemeld via zijn Facebookpagina. Het alarm ging af toen de in België wonende jongen de Action uit wilde gaan. Het personeel nam hem volgens de politie mee naar het kantoor. Hij verzette zich hevig en zag kans om een mes te pakken, waarmee hij begon te zwaaien.
Het personeel slaagde er in het mes af te pakken. Daarna greep de jongen naar een pen en maakte ook hiermee een stekende beweging. Toen ook dit voorwerp was afgepakt, schreeuwde hij de hele winkel bij elkaar.

Al snel bleek dat de jongen nog maar 9 jaar oud was. Hij was helemaal alleen in de winkel. Zijn ouders kwamen op de commotie af, zij waren in de winkel tegenover de Action. Tot nu toe is nog onbekend wat hun aandeel was in de diefstal.
De gearriveerde politie kon de jongen niet aanhouden, omdat hij jonger is dan twaalf jaar. Hij werd wel meegenomen naar het bureau. Daar kwamen agenten erachter dat hij in België ook diverse diefstallen heeft gepleegd. Ook maakte hij het de leraren en medeleerlingen al jaren enorm lastig op zijn school. Er zijn hulpverleningsinstanties ingeschakeld.“Er zal nauw contact gehouden worden met de collega’s in Belgie en de hulpverleninginstanties, om ervoor te zorgen dat er hulp komt voor de jongen en hij zijn verdere lange leven op een andere manier voort kan zetten”, schrijft de Nederlandse politie nog op Facebook.
Volgens de politie had de jongen opmerkelijk genoeg een speen in zijn zak.

Bron: Belga