Aanslag kerstmarkt Berlijn – Huiszoeking bij contactman van vermoedelijke dader van Berlijn

Het federaal parket heeft dinsdag in een Berlijns vluchtelingenverblijf een huiszoeking laten uitvoeren in het onderkomen van een contactman van de vermoedelijke dader van de aanslag op de kerstmarkt van Berlijn. “De 26-jarige Tunesiër wordt ervan verdacht op de hoogte te zijn geweest van de terreurplannen van Anis Amri en hem mogelijk te hebben geholpen”, aldus de autoriteiten in Karlsruhe.
Bij de aanslag met een vrachtwagen op een Berlijnse kerstmarkt werden op 19 december 12 mensen gedood en meer dan 50 verwond. De dader was volgens de huidige vaststellingen de 24-jarige Tunesiër Anis Amri, die later in de buurt van Milaan door de Italiaanse politie werd doodgeschoten.
De 26-jarige contactpersoon zou Amri ten laatste eind 2015 hebben leren kennen en in “de periode van de aanslag nog met hem contact gehad hebben”, aldus het parket.
Bovendien werd volgens de autoriteiten een woning in Berlijn doorzocht, waar een vroegere huisgenoot van Amri zich opgehouden zou hebben. Ook deze had mogelijk in de periode rond de aanslag nog contact met Amri gehad.

bron: Belga