Reusachtige krokodil laat zich inperken door afvalbakken

Foto Queensland Police

Een levensgevaarlijk dier tegenhouden kan soms behoorlijk eenvoudig zijn. In het Australisch vissersdorpje Karumba schermden inwoners zich af van een krokodil met afvalcontainers.

Op oudejaar waggelde een een krokodil van 3,5 meter het vissersdorpje Karumba in. Hij lag lekker te zonnen voor de voordeur van een inwoner, die natuurlijk niet gediend was met de aanwezigheid van het gevaarlijke beest.

Foto Queensland Police

De buurtbewoners en de politie probeerden de krokodil terug naar het water te brengen, door een pad af te bakenen met vuilnisbakken en hooibalen. Al gauw werd duidelijk dat de zonneklopper niet veel zin had om zijn plekje af te staan.

De dierenbescherming werd op de hoogte gebracht. Die moest echter 700 kilometer afleggen om vanuit Cairns naar Karumba te komen. Om ervoor te zorgen dat het reptiel niemand in gevaar bracht, werd het pad afgebakend met meer afvalcontainers.

Met behulp van een heftruck laadde de dierenbescherming de krokodil in een bootje, om hem vervolgens naar een veilig plekje te brengen. Daar zal het dier blijven tot ze een nieuwe thuis voor hem gevonden hebben.

Na de Tweede Wereldoorlog waren krokodillen door gerichte jacht bijna uitgestorven in Australië. De diersoort maakte nadien een comeback en telt nu meer dan 100.000 exemplaren op de eilandstaat. De dierenbescherming in de deelstaat Queensland moest bijna 400 krokodillen op niet-dodelijke manier uit bewoonde gebieden verwijderen.