Pure horror: slang zwelgt soortgenoot op

Screenshot Facebook / N&S Snake Catcher Ipswich, Brisbane and Logan area

Wat is er enger dan één grote slang? Twee enorme slangen natuurlijk. Die situatie verergert nog wanneer één van de reptielen zijn soortgenoot begint in te slikken.

Slangenvangers Norman en Sally Hill troffen het verschrikkelijke tafereel aan in een huis in Ipswich, in de Australische deelstaat Queensland. Het was een Oosterse bruine slang die een ruitpython aan het binnenspelen was.

Here is a short video of the Eastern Brown eating the Carpet Python N&S Snake Catcher 0415136941www.nssnakecatcher.com.auFor media licensing please contact Caters News on video@catersnews.com

Posted by N&S Snake Catcher 24/7 Ipswich, Brisbane, Logan & Brisbane North 0415136941 on Sunday, 1 January 2017

Het duurde nog enkele uren voordat de experten de beestjes vingen. Als een slang gestoord wordt terwijl ze aan het eten is, bestaat de kans dat ze de maaltijd ophoest en aanvalt. Voorzichtigheid was geboden, want het smullende reptiel was een Oosterse bruine slang. Die extreem giftige soort is de dodelijkste in Australië. Uiteindelijk besloten de slangenvangers toch om het dier voorzichtig in een zak te duwen.

Eastern Brown going into the snake bag with its mealN&S Snake Catcher 0415136941www.nssnakecatcher.com.au

Posted by N&S Snake Catcher 24/7 Ipswich, Brisbane, Logan & Brisbane North 0415136941 on Monday, 2 January 2017

“Zoiets hebben we nog nooit gezien. Het is zelfs voor een slangenvanger erg zeldzaam om dit soort tafereel te kunnen aanschouwen”, getuigt Norman Hill bij ABC.

Bruine slangen voeden zich normaal gezien met muizen, kikkers en hagedissen, maar in sommige gevallen vertonen ze ook kannibalistische neigingen.