Man vindt auto zes maanden na concert terug

Man vindt auto zes maanden na concert terug
Foto Pexels

De politie van Manchester heeft op 31 december een achtergelaten auto aangetroffen. Na onderzoek bleek het voertuig van een Schot te zijn die zes maanden daarvoor na een concert zijn auto niet meer wist staan.

Iedereen vergeet al wel eens iets, maar een voorwerp zo groot als een auto kwijtspelen is een hele prestatie. Het overkwam een Schot die in juni naar Manchester afzakte om een concert van de Stone Roses bij te wonen. Na afloop vond hij geen spoor terug van zijn auto.

De man en zijn vrienden liepen vijf dagen lang allerlei parkeergarages af op zoek naar het voertuig, maar het was nergens te bekennen. In een laatste poging schreef de Schot nog verschillende instanties aan met de vraag of de wagen misschien verplaatst was, maar ook dat leverde niets op. Hij hield de zoektocht een halt toe, gaf zijn auto op als gestolen en keerde terug naar Schotland.

Tot hij op 31 december van de politie van Manchester een laat kerstgeschenk kreeg. De agenten hadden een achtergelaten auto gevonden in een parkeergarage en ontdekten dat de auto origineel uit Schotland kwam.

De kans bestaat dat de auto gestolen werd en de dieven hem ergens anders achterlieten. De kans is ook niet klein dat de eigenaar zes maanden geleden allesbehalve nuchter was en gewoon vergeten was waar de auto geparkeerd stond.