Franse toerist gebeten na selfie met krokodil

Foto AFP / Khao Yai National Park

Wie op vakantie gaat, wil vaak een spectaculaire foto om nadien mee te pochen. Toch bewaar je best je gezond verstand. Dat heeft een Frans toerist ondervonden na een selfie met een krokodil.

Muriel Benetulier bezocht samen met haar echtgenoot het Khao Yai National Park in Thailand. Nadat ze de bordjes hadden genegeerd en het pad hadden verlaten, stonden ze plots oog in oog met een krokodil. Tegen beter weten in wou de Française met het reptiel op de foto.

De 41-jarige reiziger hurkte naast het gevaarlijk dier en poseerde voor een foto. Nadat die genomen was, verloor ze haar evenwicht. De gealarmeerde krokodil zette vervolgens zijn tanden in het linkerbeen van Benetulier.

Foto AFP / Khao Yai National Park

De reizigers brachten de parkwachters op de hoogte. Zij brachten de overmoedige vrouw naar het ziekenhuis, waar ze verzorgd wordt voor een ernstige beet. Uiteindelijk komt Benetulier er nog redelijk goed vanaf. Een studie ontdekte immers dat tussen maart en september 2014 alleen al 127 mensen om het leven kwamen terwijl ze een zelfportret probeerden nemen.