BK veldrijden – Organisatie past BK-parkoers aan: 150 meter minder loopwerk

BK veldrijden - Organisatie past BK-parkoers aan: 150 meter minder loopwerk

Het parkoers van het BK veldrijden in Oostende wordt aangepast. Oorspronkelijk zouden de renners 480 meter door het zand moeten, dat wordt ingekort tot 330 meter. “Het was iets te veel loopwerk”, aldus Rik Debeaussaert van de organisatie. Het BK in Oostende vindt komend weekend plaats, over een uniek parkoers, met een grote brug die de overgang maakt van de Hippodroom naar het strand. Die strook over het zand blijkt nu iets te lang, want de organisatie besliste maandagnamiddag om de zandpassage met 150 meter in te korten. “Deze namiddag kregen we bezoek van Danny De Bie en die merkte op dat de renners toch wel veel zouden moeten lopen, wat ook door de regisseur van de VRT nog eens werd bevestigd. De strook was volgens hen te lang. We hebben dan in samenspraak beslist om die strook over het zand in te korten van 480 meter naar 330 meter. We moeten niet alleen rekening houden met de profs, maar bijvoorbeeld ook met de nieuwelingen en junioren.”

Het parkoers werd enkele weken terug voorgesteld als volgt: een totale lengte van 2.650 meter, 1.342 meter over gras, 480 meter door het zand, 413 over sintel, 80 meter asfalt en 335 meter over bruggen. “Het gebeurt wel vaker dat het parkoers in de laatste week van het BK nog veranderingen ondergaat”, verklaart Debeaussaert. “Hier en daar zijn er nog enkele minieme aanpassingen (bv een bocht wat langer), zodat we nu op een parkoers komen van 2.525 meter.”

Uniek aan het parkoers is de installatie van een stalen hangbrug van 129 meter lengte die de Hippodroom verbindt met het strand. De brug is zes meter breed en acht meter hoog, met een hellingsgraad van 21 procent. Het alternatief scenario zal niet moeten toegepast worden. “Dat was een scenario waarbij het strand niet werd aangedaan als er storm werd voorspeld. De voorspellingen zijn goed, dus daar hoeven we ons geen zorgen over te maken”, besluit Debeaussaert.

bron: Belga