Beetje nat, beetje glad

Beetje nat

Vandaag hangt er in het oostelijk deel van het land nog plaatselijk lage bewolking of mist. Elders is het wisselend bewolkt en kunnen er vooral in het noorden enkele lichte buitjes van smeltende sneeuw of regen vallen. We halen maxima van +7 graden aan zee, rond +4 graden in het centrum en 0 of +1 graden in de Ardennen. Er staat een zwakke tot soms matige wind uit het noorden, later noordwesten. Dat meldt het KMI. Vanavond verdwijnt de buienneiging geleidelijk en klaart het overal op. In de Ardennen kan tegen het einde van de nacht aanvriezende mist gevormd worden. Elders wordt het lichtbewolkt. Het kwik daalt tot +3 graden aan de kust, -1 à -3 graden in het centrum en tot -7 graden op de hoogste plekken van het land.

Morgen begint met opklaringen en in de Ardennen aanvriezende nevel of mist. In de loop van de dag neemt overal de bewolking toe en wordt het zwaarbewolkt. Het blijft op wat motregen na zo goed als droog. Maxima rond +5 graden aan de kust en +3 of +4 graden in het centrum. In het zuiden van het land en de Ardennen blijft de temperatuur steken rond 0 graden. De westelijke wind spant aan tot matig.

In de avond en nacht naar woensdag blijft het zwaarbewolkt tot betrokken. Op het einde van de nacht kunnen er in de oostelijke deel van het land enkele buitjes vallen. De temperatuur evolueert nauwelijks, met minima rond +4 of +5 graden in Vlaanderen en tussen 0 en +4 graden elders.

Woensdag is het eerst zwaarbewolkt met perioden van lichte regen en op de hoogten van lichte smeltende sneeuw of sneeuw. In de loop van de dag wordt het eerder wisselend bewolkt vanaf het noorden met nog een paar lokale regenbuien en in de Ardennen enkele sneeuwbuien. De maxima liggen tussen 1 graad in de Hoge Venen en 8 graden aan zee.

Donderdag is een droge en overwegend zonnige dag met maxima rond 5 graden in het centrum. Vrijdag blijft het, na een koude ochtend, droog tot de avond met brede opklaringen en geleidelijk meer wolken. De maxima liggen tussen 0 en 5 graden. Van zaterdag tot maandag verwachten we meestal veel wolken met perioden van lichte regen of motregen. Op de hoogten heeft de neerslag een winters karakter. De maxima blijven meestal schommelen tussen 0 en 5 graden. Aan zee is het enkele graden zachter.

bron: Belga