Axel Witsel trekt voor monsterloon naar Chinese Tianjin Quanjian

Axel Witsel trekt voor monsterloon naar Chinese Tianjin Quanjian

Rode Duivel Axel Witsel verkast voor 3,5 jaar naar het Chinese Tianjin Quanjian FC, dat twintig miljoen euro voor hem betaalt aan Zenit en hem een jaarloon van 18 miljoen euro voorschotelt. Dat melden verschillende Belgische media vandaag. De middenvelder had in Sint-Petersburg nog maar een contract tot deze zomer. Witsel, die op 12 januari 28 wordt, werd ook al maanden in verband gebracht met de Italiaanse kampioen Juventus, maar kiest nu voor een Chinees avontuur. Bij Tianjin Quanjian vindt hij de Italiaanse wereldkampioen en winnaar van de Gouden Bal in 2006, Fabio Cannavaro, terug als coach.

In de Italiaanse krant Tuttosport gaf Witsel uitleg over zijn verrassende keuze. “Het was een moeilijke keuze, want aan de ene kant was er een topclub als Juventus, en aan de andere kant een aanbod dat ik, met mijn familie in het achterhoofd, niet kon weigeren. De directieleden van Juventus hebben zich altijd gedragen als echte gentlemen en daar ben ik hen dankbaar voor. Ik zal nu Juventus steunen, ik hoop dat ze de Champions League winnen. Wie weet kruisen onze paden in de toekomst misschien toch nog.”

De 80-voudig Rode Duivel begon zijn carrière bij Standard (2006-2011), waar hij ook al de jeugdopleiding had doorlopen. Na een seizoen bij de Portugese topclub Benfica (2011-2012) speelde de Luikenaar de afgelopen 4,5 seizoen in Rusland bij Zenit Sint-Petersburg.

Witsel is de volgende in de rij topvoetballers die de oversteek maakt naar China. Eerder raakte ook al bekend dat de Braziliaan Oscar (naar Shanghai SIPG) en de Argentijn Carlos Tevez (naar Shanghai Shenhua) overstappen naar de Chinese Super League. Laatstgenoemde werd met een netto jaarsalaris van 38 miljoen euro de best betaalde voetballer ter wereld.

Witsel wordt de tweede Belg ooit in dienst bij Tianjin Quanjian. Tussen 2010 en 2011 was Patrick De Wilde, vorig seizoen nog aan de slag bij KV Kortrijk, er hoofdcoach.

bron: Belga