Alle ambtenaren sporen in tweede klasse

door
Belga
Leestijd 1 min.

Binnenkort reizen alle ambtenaren in tweede klasse met de trein voor dienstreizen. Minister Steven Vandeput, belast met Ambtenarenzaken, sleutelt daarvoor aan de regels die de dienstreizen voor ambtenaren vastleggen. Dat bericht Het Laatste Nieuws vandaag. Momenteel mogen ambtenaren met een universitair diploma nog in eerste klasse rijden, terwijl de anderen op tweede klasse zijn aangewezen. "Dat is toch niet meer van deze tijd? Vanaf nu boeken we gewoon standaard tweede klasse", aldus Vandeput.

De toelagen en premies voor federale ambtenaren worden geregeld door 33 koninklijke besluiten. "Sommige dateren uit het begin van de jaren 60", aldus Vandeput. "Er komt één gemeenschappelijk kader voor alle ambtenaren."

De toelagen en vergoedingen worden gelijkgetrokken. Zo krijgt een leidinggevende zonder diploma op dit moment een premie van 500 euro per jaar, tegenover 1.000 euro voor zijn gediplomeerde collega's. Dat wordt straks 1.000 euro voor iedereen. Vandeput breidt ook de fietsvergoeding uit naar e-bikes en verhoogt die van 20 tot 22 cent per kilometer.

bron: Belga