New Yorkse taxichauffeur combineert 240 groene lichten na elkaar

Stoppen voor het ene rode licht na het andere kan behoorlijk frustrerend zijn. Daarom heeft een New Yorkse taxichauffeur er een sport van gemaakt om zoveel mogelijk groene licht aan elkaar te rijgen.

Recent is Noah Forman erin geslaagd om maar liefst 240 keer een verkeerslicht te passeren, zonder te moeten stoppen. Zo reed hij een half uur ongestoord door New York. Zijn indrukwekkende prestatie legde hij vast in een filmpje van vierenhalve minuut.

Forman is al sinds 2005 taxichauffeur in de Big Apple, dus hij kent de metropool op zijn duimpje. Zijn interesse in zoveel mogelijk groene lichte combineren begon twee jaar geleden, toen een vriend een filmpje toonde van een bestuurder die 58 keer niet moest stoppen.

“Hij zei ‘Denk je dat je het beter kan doen?’ Ik reageerde ‘Mijn god, natuurlijk kan ik dat'”, vertelt Forman aan NY Daily News. Het duurde niet lang totdat hij 186 groene lichten op rij had verzameld.

Begin december deed hij daar nog een aardig schepje bovenop. “Af en toe, als ik voel dat het geluk aan mijn zijde staat, doe ik een gooi naar mijn persoonlijk record. Die avond wist ik meteen dat het goed zat. Soms voelt het aan alsof je gaat waar de lichten je voeren. Vanaf het moment waarop ik te hard nadenk, sta ik binnen de kortste keren voor een rood licht”, vervolgt de taxibestuurder.

Ondanks zijn knappe prestatie, blijft Forman ambitieus. “Ik wil er graag verder mee gaan. Het is nog niet voor meteen, maar ik denk dat ik over een jaar of twee 500 groene lichten kan halen”, besluit hij.