Dronken piloot gearresteerd in cockpit

Een piloot is in Canada aangehouden wegens dronkenschap. De man had al plaatsgenomen in de cockpit, maar gelukkig was hij niet eens in staat om op te stijgen.
door
Kevin
Leestijd 1 min.

Het boordpersoneel vond al dat piloot Miroslav Gronych zich vreemd gedroeg. Toen hij plots van zijn stokje ging in de cockpit, was het duidelijk dat er iets ernstig aan de hand was. Het personeel belde de autoriteiten, die de 37-jarige Slovaak uit het vliegtuig begeleidden.

Twee uur na zijn arrestatie vond de politie nog steeds een hoog alcoholpercentage in zijn bloed. Hij wordt nu aangeklaagd omdat hij controle nam over een vliegtuig terwijl hij onder de invloed was.

"Er was veel potentieel voor een ramp, maar de kans dat een piloot onder de invloed daadwerkelijk opstijgt is nagenoeg onbestaande. Er zijn heel wat controlepostjes. Zo zijn het boord- en gatepersoneel toegespitst op de veiligheid. Het verbaast me dus niet dat hij betrapt werd voordat het vliegtuig de terminal verliet. Het zal ook nog een tijdje duren voordat hij nog eens vliegt", aldus politiewoordvoerder Paul Stacey.