Zelfmoordaanslag van tienjarig meisje in Nigeria

Een tienjarig meisje is gisterenavond omgekomen bij een poging tot een zelfmoordaanslag, waarbij verschillende gewonden zijn gevallen in Maiduguri, de wieg van de soennitische terreurgroep Boko Haram, in het noordoosten van Nigeria. Dat verklaarden getuigen. Het meisje was een menigte mensen voor een eetkraam rond 21.30 uur op oudejaarsavond genaderd, maar liet haar explosievengordel te vroeg ontploffen. Ze was op slag dood, een omstaander raakte zwaargewond.

Een politiewoordvoerder van de deelstaat Borno bevestigde zondag de aanslag, maar zei dat de kamikazes met twee waren. Het andere meisje werd door de hysterische menigte gelyncht vooraleer ze haar bomgordel tot ontploffing kon brengen.

De aanslag werd nog niet opgeëist, maar de gebruikte strategie wijst naar Boko Haram, die steeds meer gebruik maakt van vrouwen en jonge meisjes om aanslagen te plegen tegen de bevolking.

Op 11 december bliezen twee meisjes van ongeveer 7 jaar oud zich in de lucht op een drukke markt in Maiduguri, de hoofdstad van Borno, met 17 gewonden en een dode tot gevolg.

Bron: Belga