Ruim 1 op de 3 kmo's denkt volgend kwartaal aan te werven

door
Belga
Leestijd 1 min.

De kleine en middelgrote ondernemingen (kmo's) kijken het nieuwe jaar optimistisch tegemoet. Zo denkt ruim 1 op de 3 kmo's (36 procent) het volgende kwartaal aan te werven. Dat blijkt uit de tewerkstellingsenquête van hr-dienstverlener SD Worx.

De enquête peilt naar twee hoofdvragen: "Denkt de kmo binnen de twaalf maanden meer, minder of evenveel mensen in dienst te hebben?" en "Denkt de kmo volgend kwartaal aan te werven?"

Op de eerste vraag antwoorde amper 5,8 procent van de ondervraagden dat ze een daling van het aantal werknemers verwachten. Dat is het allerlaagste cijfer sinds SD Worx in september 2011 met de bevraging begon. Daarnaast zegt 36,3 procent te denken aan aanwervingen in het volgende kwartaal. Exact een jaar geleden lag dat cijfer op 26 procent.

De kmo's verwachten ook meer werk. "In lijn met de verwachtingen rond aanwervingen zien we dat 35,8 procent van de Belgische kmo's ook een toename verwacht van de hoeveelheid werk. Eén jaar geleden was dat 30,5 procent", zegt Johan Van Duyse, strategisch adviseur kmo's bij SD Worx.

Aan de driemaandelijkse enquête van SD Worx hebben 884 bedrijven met 1 tot 99 werknemers deelgenomen. De foutemarge bedraagt 2,5 procent. De bevraging werd uitgevoerd door het onderzoeksbureau WES.

bron: Belga